Cum sa folosim mai eficient resursele din ferma

Serviciul de agricultură de precizie

Cand ai facut ultima data cartarea terenurilor tale?

RHIZA este serviciul complet de zonare, cartare, monitorizare si administrare a culturilor. Dezvoltat pentru a ajuta fermierii, sistemul RHIZA ajuta la determinarea gradului de aprovizionare a solului cu elemente nutritive prin intermediul cartarii agrochimice de precizie, crearea planurilor de fertilizare, monitorizarea culturilor cu ajutorul imagisticii satelitare si a datelor meteo de precizie, eficientizarea utilizarii ingrasamintelor disponibile si uniformizarea aprovizionarii cu elemente nutritive a solelor, contribuind in final la cresterea productiilor.

Pachetele de servicii : 

  1. Premium* – pachetul include analize pentru N, P, K, pH, Mg, pe parcele individuale si Materie organica si Microelemente pe zone reprezentative, in urma carora sunt realizate recomandari de fertilizare pe parcele.
  2. Precision* – pachetul include analize pentru N, P, K, pH, Mg, pe zone de management si Materie organica si Microelemente pe zone reprezentative, in urma carora sunt realizate recomandari de fertilizare pe zone de management si harti de fertilizare variabilă.
  3. Digital – pachetul include acces la aplicatia seeCrop si la platforma Contour

 

*La toate pachetele, fermierii vor avea acces la aplicația de monitorizare seeCrop și la platforma Contour.

Platforma Contour

Website-ul unde veti gasi toate informatiile necesare unei administrari eficiente a fermei. Accesand contul de client, veti avea la dispozitie rezultatele analizelor de sol, imagini satelitare de monitorizare a culturilor (NDVI, CHL, SOB) si informatii meteo de precizie direct din terenul dvs:

  • temperatura aerului,
  • precipitatiile,
  • temperatura solului,
  • viteza vantului,
  • cantitatea de apa din sol,
  • gradul de accesibilitate cu utilajele in camp.

In cont veti avea incarcate toate parcelele din ferma, impreuna cu istoricul culturilor si suprafetele acestora. De asemenea vor putea fi accesate si imaginile satelitare, rezultatele analizelor de sol si marcajele facute in camp cu ajutorul aplicatiei SeeCrop.